Wij zijn een klein ingenieursbureau dat sinds 2005 actief in het volledige werkveld van de waterketen. Hierin ondersteunen wij opdrachtgevers in de verschillende disciplines. Voor de disciplines die wij zelf niet in huis hebben werken we in ons netwerk samen met andere bedrijven. 

Vanuit kostenefficiency en onze duurzaamheidsambities werken wij bij voorkeur vanaf onze eigen locaties. Maar we schromen er ook niet om voor een langere tijd ergens anders projecten uit te voeren. 

Erik Knol is de algemeen directeur, hij wordt gekenmerkt als "Een gedreven ondernemer, interim- en projectmanager, technisch manager en senior procestechnoloog in het vakgebied milieu- en procestechnologie met daarnaast een behoorlijke affiniteit voor ICT."Erik is sinds 2005 zelfstandig ondernemer. Hij is afgestudeerd als chemisch technoloog en heeft de opleiding Hogere Techniek Afvalwaterzuiveringen afgerond. Om zichzelf te blijven ontwikkelen heeft Erik het eerste jaar van een deeltijd MBA bij AOG School of Management afgerond. In 2018 heeft Erik bij D&F Safety Academy de HAZOP leader training en Masterclass ATEX gevolgd.

Erik is een coachend, klant- en resultaatgericht persoon. Hij wordt vaak gevraagd voor projectmanagement van multidisciplinaire-, innovatieve- en/of technologische onderzoeksprojecten. Als senior procestechnoloog is hij vaak betrokken bij het uitwerken van businesscases, uitvoeren van pilot onderzoeken, het maken van strategische afwegingen voor nieuwbouw installaties, procesoptimalisaties en overdracht van kennis aan operators, technologen en andere belanghebbenden.

Erik is in verschillende functies actief betrokken bij uiteenlopende projecten. De klantengroep van Knol Ingenieursbureau bestaat voornamelijk uit de sector zuiveringsbeheer van de Nederlandse waterschappen.

Zie ook Erik zijn LinkedIn profiel.
Back to Top